In het voetspoor van de Chassidische meesters

 

 

 

Op veler verzoek organiseren wij ook in 2019 een reis naar Chassidisch Oost Europa. Dit jaar volgen wij het voetspoor van Chassidische meesters in het huidige Polen. Wij verblijven in hun woonplaatsen en bezoeken wat materieel nog overgebleven is: oude synagoges, begraafplaatsen, shtetls (oude Joodse stadjes). We wandelen in de bossen waar Chassidische meesters reisden. We lopen letterlijk en figuurlijk in hun voetstappen. Want behalve een fysieke reis langs hun woonplaatsen en wegen, is het ook een spirituele reis. We zullen hun teksten bestuderen, mediteren zoals zij mediteerden, en hun niggunim (melodieen) zingen. En we ontmoeten vertegenwoordigers van het huidige Joodse leven in deze landstreek, de levende voortzetting van het oude gedachtengoed. Op het programma staan Warschau, Piaseczno, Ger, Koziniece, Przysucha, Kazimiers Dolny, Lublin,  Izbica, Lizhensk, Krakau.

Om een indruk te krijgen van wat we gaan doen kun je  het verslag van onze vorige reis lezen van een van onze deelnemers.

Maak kennis met de rebbes:

Choze van Lublin

Magid van Koziniece

Rabbi Elimelech van Lizjensk

Rabbi Simcha Bunim van Przysucha

R Kalmish v Krakow

R. Yehudah Leib Aryeh van Ger, de Gerer rebbe ndl

Kalonymos K.Shapira, rebbe van Piasetzno en Warschau

Rabbi Mordechai Leiner van Izbica

Wanneer: 7-14 mei

Begeleiding: never change a winning team! De reis wordt weer begeleid door reisleidster Wilma Menko, magid en zangeres Shura Lipovsky, en rabbijn Hannah Nathans

Routebeschrijving:  reisplan Ivory (onvoorziene wijzigingen voorbehouden).

Reisorganisatie: IVORY travels

Informatie en aanmelding: mail  reisleidster Wilma Menko  voor inhoudelijke vragen: wjmenko@gmail.com.  Mail of bel  IVORY travel voor de routebeschrijving, met vragen over de organisatie, informatie over de kosten, en voor aanmelding: info@IVORYtravel.nl , telefoon 0297-532927.

Kosten

Tot 17 januari gelden de volgende prijzen (vroegboekkorting!):

bij 26 of meer personen: 1633 euro per persoon in een 2-persoonskamer

bij minder dan 26 personen: 1722 euro per persoon in een 2-persoonskamer

Toeslag 1-persoonskamer 197 euro

Na 17 januari wordt het duurder.

 

Georganiseerd in samenwerking met Stichting PaRDeS: www.stichtingpardes.nl