Boekwinkel

Werken met het enneagram is een boek van Hannah Nathans, uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055941766

Het enneagram is een eeuwenoud psychospiritueel systeem van 9 persoonlijkheidstypen dat tot de archetypische kennis van de mensheid behoort. Het is mede gebaseerd op de kabbalistische levensboom.

Inzicht in ons eigen enneagramtype helpt ons ons zelfmanagement te verbeteren en een hogere graad van persoonlijk meesterschap te bereiken, en legt de basis voor spirituele ontwikkeling. Inzicht in ons eigen enneagramtype en dat van anderen helpt ons de communicatie met familie en andere persoonlijke relaties te verbeteren, enĀ  de effectiviteit van onze samenwerking met teamleden, medewerkers, collega’s of klanten te vergroten.
Doordat wij een beter inzicht krijgen in wat mensen drijft neemt onze sociale intelligentie toe. Daardoor zijn we beter in staat te begrijpen hoe anderen een situatie interpreteren, kunnen we rekening houden met hun gevoeligheden, en slagen we er in het beste in mensen naar boven halen. Als professionals kunnen wij met kennis van het enneagram nauwkeuriger en effectiever intervenieren.
Het onderscheidende van dit boek is dat niet wordt uitgegaan van de stereotype beelden die soms over de enneatypen bestaan. Uitgangspunt blijft dat ieder individu een individu is. Ieder enneagramtype kent een groot aantal variaties. De typen zijn niet statisch, ieder type kent een karakteristiek ontwikkelingspatroon. In dit boek worden interventies, oefeningen, oefenthema’s en ontwikkelingswegen voor de verschillende typen aangereikt op drie niveaus van leren. In essentie is het enneagram een transformatiemodel.

Prijs: 24,90 euro. Actieprijs 12,50 euro. Klik hier

Verzendkosten 6,95 euro