Chanting cirkel en havdalah

Eva Sax 1689016_10201597001110142_435506080_n

Geweldige kans!

De zingende rabbijna Eva Sax-Bolder komt naar Nederland en zal een chanting cirkel voor ons verzorgen.Dit is wat ze daar zelf over schrijft:

‘Hebreeuwse chanting is de melodische en ritmische herhaling van een heilige tekst. Voor velen is Joods chanten een spirituele praktijk geworden om het hart te openen, de geest tot rust te brengen, onze innerlijke wijsheid te wekken, en de woorden van onze traditie lichamelijk in eigendom te nemen. Wanneer we toelaten dat een chant ons  leidt in de daaropvolgende stilte hebben we de mogelijkheid  de stem van het Goddelijke in onszelf te ervaren. 

Er is geen ervaring of expertise nodig voor het deelnemen aan deze chanting cirkel. Voor iedere tekst wordt een engelse vertaling gegeven, en een uitleg van de contemplatieve betekenis. 

Eva Sax-Bolder zal haar smicha als rabbijn van Aleph Alliance for Jewish Renewal ontvangen in januari. Zij woont in New York en is afgestudeerd aan Rabbi Shefa Gold’s ‘Kol Zimra’ chant leadership training programma. Zij ontmoette rabbijn  Hannah toen beiden samen studeerden om Joods spiritueel begeleider te worden. Eva zal ons leiden door een gebeds- en meditatieve pre-Havdalah ervaring, terwijl we ons nog koesteren in de laatste stralen van shabbath en ons voorbereiden op de komende week’.

En ik voeg daar aan toe: ze is geweldig! mis het niet!

Datum: zaterdag 24 oktober

Programma:

18.00 uur Chanting cirkel

19.20 uur Havdalah

19.40 uur Potluck diner

HaMakor_ster

Plaats: centrum van het land

Kosten : 10 euro en bijdrage aan potluck maaltijd

inschrijven