rabbijn Hannah Nathans vervolg

Opleiding
Hannah studeerde sociologie (doctoraal) en psychologie (tentamens). Zij was Certified Management Consultant (OOA), en opgenomen in het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) – register van Gedragswetenschappelijk Opgeleide Trainers. Zij volgde de beroepsopleidingen van het Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling. Zij werd door Helen Palmer en David Daniels gecertificeerd als Enneagram Teacher en als supervisor van de enneagram teacher beroepsopleiding die zij ook een aantal jaren doceerde. Zij studeerde kabbalah met Warren Kenton, en mussar, een Joodse spirituele praktijk, aan het Mussar Institute van Alan Morinis. Zij is gecertificeerd als Joods geestelijk / spiritueel begeleider door Lev Shomea, Institute for the Training of Spiritual Directors in the Jewish Tradition. Zij studeerde academische vakken aan het Levisson Instituut, de liberale rabbijnenopleiding in Amsterdam. Aan de universiteit van Amsterdam behaalde zij haar Master Hebreeuwse Taal en Cultuur. Zij ontving haar smicha als rabbijn van Aleph Rabbinic Ordination Program. Zij behaalde de Doctor of Ministry  in Jewish Spirituality graad (D.Min) bij de Graduate Theological Foundation.

Professionele lidmaatschappen

OHALAH – Agoedat Harabbanim Lehidchadshoet Hayahadoet / Association of rabbi’s for Jewish Renewal

RRA – Reconstructionist Rabbinical Association

SDI – Spiritual Directors International

IEA – International Enneagram Association

TNE – The Narrative Enneagram

ESN – Enneagram Stichting Nederland

Publikaties
Hannah is auteur van Adviseren als tweede beroep, resultaat bereiken als adviseur (1991/1995/2005), Werken met het Enneagram, naar persoonlijk meesterschap en sociale intelligentie (Scriptum 2000), ook in het engels verkrijgbaar; Typisch ik, typisch jij; het enneagram, een handleiding bij mensen (Scriptum 2005), het boek bij de KRO Enneagram Filmserie, Werkboek Adviseren als tweede beroep (Kluwer 2012, mede-auteurs Marijke Broekhuijsen, Catalina Auer, Paul Meijer)) en een vijftigtal artikelen, die gepubliceerd werden in verschillende vakbladen in binnen- en buitenland. Haar boek Joods worden in Nederland verschijnt in mei.  meer info

Bestuursfuncties
Hannah was bestuurslid van het Netwerk Vrouwelijke Organisatie Adviseurs; medeoprichter en voorzitter Kreanet, netwerk van creativiteitsbevorderaars in Nederland; oprichter European Enneagram Network in the Narrative tradition; medeoprichter Enneagram Business Network Europe, voorzitter Association of Enneagram Teachers in the Narrative Tradition; mede-oprichter en voorzitter Enneagram Stichting Nederland, thans erelid; secretaris stichting Sja’ar, het educatieve uitvoeringsorgaan van het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom.